Vervoer op Kos

Op Kos kunt u zich prima redden zonder auto, met fiets en bus komt u een heel eind.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u tijdens uw vakantie de meest afgelegen stukjes van Kos wilt ontdekken, is een huurauto noodzakelijk, tenzij u graag fietst. Auto’s kunt u in alle badplaatsen huren of meteen wanneer u op het vliegveld aankomt. Het goedkoopste is het meestal om al vanuit Nederland online een auto te huren. Let u in alle gevallen goed op hoe u verzekerd bent en sluit eventueel een extra verzekering af.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn een geliefd vervoersmiddel op de Griekse eilanden. U kunt in de meeste badplaatsen en in Kos-Stad diverse verhuurbedrijven vinden. Het loont meestal wel de moeite om langs een aantal bedrijven te gaan om prijzen te vergelijken. Bij het huren van een scooter of motor geldt altijd dat u goed moet weten waarvoor u verzekerd bent.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s op Kos zijn vrij goedkoop en vormen een gemakkelijk manier om van A naar B te komen. De taxi’s beschikken over een meter en de prijzen zijn vastgelegd. U kunt in principe overal een taxi aanhouden of telefonisch bestellen, maar hiervoor betaalt u meestal wel extra.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar busvervoer op Kos is goed geregeld en niet duur. In het hoogseizoen rijden meerdere malen per dag bussen tussen de badplaatsen en Kos-Stad. Bussen doen ook de stranden in het zuidwesten van Kos aan. Een overzicht van bustijden vindt u op de website van KTEL, het Griekse openbaar vervoersbedrijf.

Fietsen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste toeristische badplaatsen op Kos liggen op vlak terrein. Het eiland promoot reizen per fiets en in Kos-Stad en de toeristische gebieden heeft men mooie fietspaden aangelegd. Wanneer u geen grote afstanden aflegt is de fiets een ideaal vervoersmiddel op Kos.