Excursies op Kos

De meeste excursies die op Kos worden aangeboden vinden niet op het eiland zelf plaats, maar nemen u mee naar één van de buureilanden of zelfs naar Turkije.

Eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op één dag de hoogtepunten van Kos wilt bezichtigen, dan kunt u kiezen voor een eilandtour. Vroeg in de morgen wordt u met de bus opgehaald en vertrekt u richting de eerste stop. Onderweg krijgt u van de gids informatie over het eiland en over de diverse bezienswaardigheden die u tegenkomt. Vaste stops op de eilandtour zijn het Asklepieion, Zía, Kéfalos en Andimachia.

Turkije

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel excursieaanbieders bieden een boottocht naar het Turkse vasteland aan. In de meeste gevallen brengt een boot u naar de Turkse badplaats Bodrum, waar u een bezoek brengt aan de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de burcht van Bodrum. In de middag krijgt u meestal de tijd om het uitgebreide winkelaanbod in de oude stad in te duiken. Vergeet hierbij niet dat afdingen een absolute must is!

Nysiros

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een populaire excursie voert naar het vulkaaneiland Nysiros. Vanuit Kos vaart u naar de hoofdplaats van dit kleine eiland, Mandráki. Hier volgt een korte verkenning van deze pittoreske plaats, met eventueel een bezoek aan het klooster. Vanuit Mandráki neemt u vervolgens de bus naar de Stéfanos krater, de grootste krater van het eiland. U daalt af in de krater en krijgt de mogelijkheid om hier een wandeling te maken. Vervolgens keert u terug naar Mandráki waar in de meeste gevallen een lunch in één van de traditionele tavernes wordt genuttigd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Griekse avond

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een keer een echte Griekse avond mee wilt maken kunt u deze excursie boeken. U wordt meegenomen naar het bergdorp Zía. Hier geniet u allereerst van een prachtige zonsondergang, die in dit dorp wellicht het meest indrukwekkend is. Sommige aanbieders geven u volledig vrije invulling van uw avond in Zía, terwijl andere een Griekse avond met een typisch Griekse maaltijd vergezeld van traditionele muziek en dans aanbieden. Wanneer u meer vrijheid wilt, moet u dus goed navragen wat wel en niet bij de excursie inbegrepen is.

3 eilanden tour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zoals de naam van deze excursie al aangeeft, bezoekt u met deze trip drie buureilanden van Kos. Tijdens deze dagexcursie doet u de eilanden Kálymnos, Platti en Pserimos aan. Meestal vaart u op een houten zeilboot van eiland naar eiland en krijgt u onderweg diverse malen de mogelijkheid om een duik in zee te nemen. Op Kálymnos brengt u een bezoek aan een sponsfabriek en krijgt u gelegenheid om Pothia te verkennen. Rond lunchtijd wordt aan boord meestal een lunch geserveerd, die over het algemeen bij de prijs inbegrepen is.