Stranden op Kos

De belangrijkste aantrekkingskracht van Kos is toch de aanwezigheid van kilometerslange zandstranden.

Lambi Beach

Bron: Robin f, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Ten westen van de haven van Kos-Stad ligt een toeristische wijk met langs de kust een ongeveer één kilometerlang zandstrand. Dit strand, Lambi Beach, wordt in het hoogseizoen zeer druk bezocht en hier worden dan diverse watersportactiviteiten aangeboden. Heeft u zin om iets te eten of te drinken, dan hoeft u ook niet ver te zoeken, want bij Lambi Beach bevinden zich verschillende cafés en restaurants. Uiteraard kunt u op het strand een parasol en ligstoelen huren. Dit strand is vanuit de stad heel gemakkelijk per fiets bereikbaar, want een mooi fietspad brengt u van Kos-Stad naar Lambi.

Agios Theologos

Bron: Nikater, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Agios Theologos strand is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Kos. Het bevindt zich in het uiterste westen van het eiland op zo’n 7 km van het landinwaarts gelegen Kéfalos. Het Agios Theologos strand is een kiezelstrand met rotsachtige inhammen. Omdat het strand alleen via een onverharde weg bereikbaar is, wordt het niet door grote getalen toeristen bezocht en kunt u nog genieten van enige rust. Hier en daar bevindt zich een verloren taverne waar u wat kunt eten. Toeristische faciliteiten zult u verder niet vinden. Wel is dit een uitstekende locatie voor windsurfers. Agios Theologos is per bus bereikbaar vanaf Kéfalos.

Stranden Zuid-West Kos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De mooiste stranden van Kos liggen in het zuidwesten van het eiland in de baai van Kéfalos. Eén van de populairste is Paradise Beach, een prachtig, kilometerslang zandstrand met vele voorzieningen, waaronder de nodige watersportfaciliteiten, restaurants, bars en ligstoel- en parasolverhuur. Voordat u Paradise Beach bereikt passeert u al enkele andere mooie stranden, te weten Exotic Beach, Magic Beach, Sunny Beach, Markos Beach en Banana Beach. Exotic Beach is een favoriet strand onder naturisten en bij Magic Beach loopt het strand vrij abrupt af in zee, maar voor de rest zijn deze stranden vergelijkbaar en is het aan u om uw favoriet te kiezen. Na Paradise Beach richting het westen liggen ook nog enkele mooie stranden, waaronder Camel Beach, een klein strand in een rotsachtige inham. Dit strand is over het algemeen wat rustiger. Na Camel Beach volgt het Agios Stefanos strand. Bijzonder hieraan is dat in de buurt enkele ruïnes te vinden zijn en voor de kust het kleine rotseiland Kastri ligt, waar u als u daar zin in heeft naar toe kunt zwemmen. Het strand zelf is een combinatie van zand en kiezels en u kunt er, net als op de overige stranden, stoelen en parasols huren. Het laatste strand in dit rijtje is het Kéfalos strand. Dit is een goed georganiseerd strand met diverse faciliteiten en ruime keuze aan tavernes. De omstandigheden hier zijn ideaal voor surfers.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Limnionas Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Limnionas strand vindt u ten noorden van Kéfalos. Het is een klein strand gelegen in een mooie baai. Op het strand worden enkele ligstoelen en parasols verhuurd, maar verder heeft het weinig voorzieningen. Boven het strand ligt een taverne waar u wat kunt eten. De baai ligt uit de wind, dus mocht het hard waaien, dan heeft u daar geen last van. Het Limnionas strand is één van de rustiger stranden van Kos.