Ontspanning op Kos

Fietsen, winkelen, fietsen, wandelen en nogmaals fietsen, want dat is wat u op Kos zeer ontspannen kunt doen.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kos is de Griekse fietsbestemming bij uitstek. Het is een relatief vlak eiland en om het fietsen op het eiland aantrekkelijk te maken heeft men met name in en rond Kos-Stad en in het noorden van het eiland fietspaden aangelegd, een voor Griekse begrippen zeldzaamheid. Wanneer u door Kos-stad fietst zult u merken dat ook de locals de fiets als favoriet vervoersmiddel hebben. Ook buiten de stad kunt u over grote delen van het eiland prima fietsen. Vraag in uw accommodaties of aan de fietsende lokale bevolking naar tips voor leuke routes. Enkele ideeën vindt u op Map my Ride.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel u voor luxe kledingzaken op Kos op het verkeerde adres bent, biedt Kos-Stad wel een leuk winkelaanbod, waarmee u zich prima een middag kunt vermaken. De voornaamste winkelstraten zijn de Odós Iféstou en de Odós Apéllou, maar ook aan de Odós Venizélou en de Odós Xanthoú vindt u enkele bijzondere winkels. Bezoekt u ook eens de markthal, waar u allerlei verse producten en plaatselijke specialiteiten zoals in siroop gelegd fruit en groenten, tijmhoning aantreft en ook sponzen kunt kopen, hoewel u hiervoor wellicht beter in Kardámena terecht kunt. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw zilveren of gouden sieraad, vindt u in Kos-Stad diverse mooie winkels met een zeer uitgebreid aanbod. Voor wat betreft souvenirwinkels kunt u ook goed in Zía en Kardámena terecht. In Pýli tot slot moet u wezen als u graag een authentiek kunstwerk mee naar huis neemt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden is Kos niet echt een wandelbestemming. Toch biedt het wel enkele mogelijkheden voor het maken van dagtochten en dan met name op het westelijke deel van het eiland en in het Díkeosgebergte. Waar op het eiland alle aandacht is voor fietsers en fietspaden, komen wandelaars er uiterst bekaaid vanaf. Gemarkeerde wandelpaden zijn niet aanwezig en een gedetailleerde kaart is belangrijk. Wanneer u gaat wandelen dient u goed voorbereid op pad te gaan; genoeg water, eten en een hoofddeksel zijn daarbij noodzakelijk.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gratis wellness vindt u op Kos in de Embrós Therme. Deze natuurlijke warmwaterbron bevindt zich zo’n 13 km van Kos-Stad en u kunt helemaal gratis en voor niets baden in het heilzame water. Wanneer u iets meer luxe en een uitgebreider aanbod zoekt kunt u terecht in één van de Spa & Wellness hotels op het eiland. Onder andere Helona Resort, Diamond de Luxe en Kipriotis bieden Spa & Wellness arrangementen aan.