Sport op Kos

Voor de sportievelingen onder u heeft Kos genoeg te bieden, met name op het gebied van de water- en bergsport.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de toeristische badplaatsen worden over het algemeen op de stranden diverse watersportfaciliteiten aangeboden. Enkele plaatsen op Kos zijn in het bijzonder geschikt om te surfen of kitesurfen in verband met de gunstige wind en de daarmee gepaard gaande golven. Goede plekken zijn de baai van Kéfalos/Kamári en aan de noordkust het stuk strand tussen Marmári en Tigáki. Bij Marmári en Tigáki kunt u surflessen nemen bij Marmari Windsurfing, Best Kites of Caravia Wassersport. Bij Mastichári vindt u ook een surfschool: Duitse surfschool. In de Kéfalos baai kunt u terecht bij Kéfalos Kitesurfing of bij Kéfalos Windsurfing & Sailing.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Kos zijn een aantal maneges te vinden, die lessen en buitenritten aanbieden aan toeristen. Denkt u hierbij aan strandritten of, voor de meer geoefende rijder, een tocht door de bergen. U kunt terecht bij Alfa Horse, waar men tochten over de hellingen van het Díkeosgebergte aanbiedt. Strandritten worden georganiseerd door Salt Lake Stables en Rafaels Trail Riding biedt verschillende mogelijkheden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een hele vakantie wilt mountainbiken is Kos wellicht niet de beste keuze, maar een aantal stevige tochten kunt u in het Díkeosgebergte wel maken. Zorgt u voor een goede kaart, want bewegwijzering is niet of nauwelijks aanwezig. Neemt u ook voldoende water en eten mee, want onderweg zult u weinig tegenkomen. In de toeristische badplaatsen en in Kos-Stad zijn diverse fietsverhuurbedrijven gevestigd waar u een mountainbike kunt huren. Het loont vaak de moeite om bij verschillende aanbieders te kijken. Niet overal is de kwaliteit even hoog.

Klimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Klimliefhebbers zitten op Kos goed. Liefhebbers van bouldering kunnen op Kos terecht bij Hippocrates Boulders. Veel meer mogelijkheden biedt het kleine buureiland van Kos, Kálymnos. Veerboten vertrekken dagelijks van de havens van Kos-Stad en Mastichári richting Kalymnos. Voor een cursus kunt u terecht bij Climb in Kalymnos. Recente informatie over klimmen op Kalymnos, zoals de nieuwste routes, vindt u op Climb Kalymnos.